6 Aralık 2010 Pazartesi

TARİFLER (TATLILAR)

ŞEKER PARE




   Malzemeler:
- 2 yumurta
- 3 fincan toz şeker
- 1 kaşık karbonat
- Bir kaç damla limon
- 250 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
   Şerbeti için:
- 3 bardak toz şeker
- 3 bardak su

  Yapılışı:
Margarin eritilip ılındıktan sonra bütün malzeme birbiriyle yoğurularak karıştırılır.Şekil verildikten sonra üzerine birer tane fındık koyulduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Pişen şeker pareler soğuduktan üzerine kaynar şerbet dökülür ve çekmesi için beklemeye bırakılır.Afiyet olsun...


YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ



   Malzemeler:
- 125 gr margarin
- 2 kahve fincanı un
- 4 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kg süt

   Yapılışı:
Margarin ve un bir tencereye alınıp pembeleşinceye dek kavrulur.Daha sonra üzerine süt ve şeker ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Piştikten sonra biraz ılınması beklenir ve içine vanilya eklenerek mikserle hızlı devirde en az 5 dakika kadar çırpılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: