6 Aralık 2010 Pazartesi

TARİFLER (KEK & PASTA)

PORTAKALLI KEK



 
  Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un

   Yapılışı:
 Yumurta ve şeker krema kıvamına gelen kadar çırpılır.Daha sonra portakal kabukları da karışıma ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.Geri kalan bütün malzemeler sırasıyla ilave edilerek karışım homojen hale gelene dek çırpılır.Önceden ısıtılmış 170 C fırında 30 ila 45 dakika arası pişirilir.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.Afiyet olsun...


   MOZAİK PASTA




   Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1/2 kg petibör bisküvi
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kakao

  Yapılışı:
Sütün içine margarin koyulup eritilir.Margarin eridikten sonra seker ilave edlilip kaynatılır.Ayrı bir kapta kakao ve vanilya soğuk suyla ezildikten sonra kaynayan malzemenin içine ilave edlilip, pişirilir.Karışım ılındıktan sonra bisküviler içine ufalanıp karıştırılacak.Tamamen karıştıktan sonra ister streç filme sarıp elinizle şekil veriniz isterseniz bir kalıba alıp buzlukta donmaya bırakınız.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: