6 Aralık 2010 Pazartesi

TARİFLER (TUZLULAR)

TUZLU KEK









   Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı ay çiçek yağ
- 1 su bardağı iyi çırpılmış yoğurt
- 3 su bardağı un
- Biraz tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir kaç damla limon
- 100 gr beyaz peynir
- Dereotu
- Zeytin
- Taze Kırmızı biber

  Yapılışı:
Yumurta,sıvıyağ ve yoğurt mikserle çırpılır.Ayrı bir kapta un,tuz ve karbonat karıştırılıp sıvı karışımın içine eklenir.Üzerine bir kaç damla limon sıkılıp karıştırılır.Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılıp temizlenir.Kırmızı biberler kesilir.kalan bütün malzemeler karışıma eklenip karıştırılır.kalıba döktükten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: